Instap naar hoge plank

Form:
Niveau:
Anzahl Personen:
Position von den Flieger: , ,
Position von den Unter:

Deze truuk voer je uit met twee onders, O1 en O2, en met een bovenpersoon. O1 staat met gebogen benen, voeten iets gespreid en knieën tegen elkaar (gesloten vlag positie). O1 heeft zijn handen met de handpalmen naar boven op zijn knieën. De rechterhand ligt op de linker met de vingers en duim iets naar beneden gestrekt. B staat tegenover O1, ongeveer drie meter bij hem vandaan. O2 staat achter B en geeft een seintje (bijv. een tikje tegen de schouders) waarna B naar o1 loopt.

O2 volgt onmiddellijk. B plaatst zijn rechtervoet in de handen van O1, zet af met zijn linkerbeen en strekt in de sprong onmiddellijk zijn rechterbeen. B plaatst zijn handen op de schouders van O1 en zet zich hier ook op af.

O1 verlengt de sprong van B door hem krachtig weg te duwen. Daarbij is de richting van B zeer belangrijk: in eerste instantie omhoog en al snel daarna schuin naar achteren tot horizontaal. O1 stuurt deze beweging mee. O2 plaatst in het begin van de beweging zijn handen op de billen van B zoals bij de gewone plank op handen. B pakt de polsen van O2.

Omdat B van O1 wordt weggeduwd loopt O2 met B in plank op zijn handen weg van O1 en begeleidt zo de beweging van B.

Variationen: 

* Met een tempo, direct inspringen naar de hoge rugwaartse snoek.

Hilfestellung: 

Achter, onder de boven

Instap naar hoge plank Instap naar hoge plank Instap naar hoge plank
Instap naar hoge plank Instap naar hoge plank
Quelle: 
Uit 'Akrobatiek' van Gerard en Benny Huisman