Rugvlag (de Noël)

Vorm:
Niveau:
Aantal personen:
Positie van de boven:
Positie van de onder:

Rugvlag (de Noël) met terugstap naar staan in handen hoog, met halve draai, plat af.

Onder: Beginzit als bij normale vlag, maar met de handpalmen op elkaar (rechts op links) op de knieën. Geef Boven gelegenheid om bij instappen met het linkerbeen over je schouder te stappen naar je onderrug. Zodra de voet van B contact maakt met je onderrug, schakel je om van bol naar hol en brengt in rustig doorgaande beweging de rechtervoet van B naar je linker sleutelbeen. Houdt je schouders zo hoog als nodig is om B iets te laten hangen en zo laag als nodig is om dat met gestrekte benen te doen.
Voor het vervolg pak je de voet weer zoals je hem hebt losgelaten, ga iets lager met je schouders, en wacht to je afzet van B op je onderrug voelt. Deze afzet geef je met je achterste; een duwtje na en dan sta je op terwijl je de voet krachtig ondersteund met twee handen en met een halve schroef voor je plaatst waar je naar staan in handen gaat.

Boven: Stap met rechtervoet in handen van O. Breng linkervoet om het hoofd van O naar diens onderrug en plaats hem daar dwars op de bekkenrand. Maak een haak van de rechtervoet en strek het rechterbeen geheel en het linker zover als mogelijk (dit been staat UITgedraaid) Hang met opgericht bovenlijf iets voor je voorste voet.
Voor het vervolg wordt je lichtjes teruggehaald en op het moment dat je gewicht je standbeen passeert zet je naar boven af. Je ''landt'' vervolgens op het achterste gestrekte been terwijl je met een halve schroef tot staan in handen komt.

vangen: 

De rugvlag is zijwaarts gauw uit evenwicht. Een grote vanger kan de hele tijd de linkerpols van B vasthouden en meebewegen terwijl een tweede vanger aan de rugzijde van B blijft.

Rugvlag (de Noël) Rugvlag (de Noël) Rugvlag (de Noël)
Rugvlag (de Noël) Rugvlag (de Noël)
source: 
Noël Spauwen (contact-teambuilding at wxs.nl) Foto: Daniël Meijers en Zeljka Grgić, Oktober 2010